Nordland fylkeskommune

- Trackmania Meløy 2022 har som mål å skape en ny møteplass for barn og unge i kommunen. Videre skal prosjektet bidra til bostedsattraktivitet ved å øke trivsel og levekår blant unge, sier fylkesråden.

Bygger stolthet og glede

- Prosjektet støtter opp om fylkeskommunens kulturstrategi ved å sikre mangfold og bidra til at flere finner det spennende og godt å være i Nordland. Prosjektet støtter også opp om folkehelsestrategien vår ved å videreutvikle sosiale møteplasser, varierte fellesarenaer og kultur- og fritidstilbud, legger Torset til.

Millioner av følgere

Trackmania er et internasjonalt bil-spill innenfor sjangeren e-sport. Spillets målgruppe er fra 13 til 30 år. Spillet har flere millioner unge følgere i hele Europa. Trackmania Meløy 2022 er spillets største turnering hittil. En rekke av spillets aller beste spillere vil delta, og konkurransen er klassifisert på det høyeste nivået i Trackmania.

Viser fram natur og kultur

Forskjellen mellom arrangementet i Meløy og spillets turneringer som arrangeres i andre europeiske byer, er at natur og kultur skal ha et stort fokus. Dette gir prosjektet konkurransefortrinn i satsingen på å oppnå en fast årlig arena finansiert av private aktører.

- Det skal gjennomføres ulike aktiviteter i forbindelse med turneringen - i hele kommunen. Eksempler her er vandring på Svartisen, RIB-tur i skjærgården, fjellturer og fisketurer. Alle aktiviteter vil bli dekket av profesjonelle kameracrew og fotografer, og dermed spredt på sosiale media til spillere og følgere. På denne måten vil man få  markedsført naturbaserte opplevelser i Nordland til en gruppe unge mennesker som  ikke ellers ville vært en naturlig målgruppe, sier Torset.

Lokal medvirkning

Konkurransene skal foregå i Ørneshallen, hvor første rad er reservert for målgruppen. I tillegg vil det legges opp til at barn og unge skal få mulighet til å treffe spillerne, lytte til deres foredrag med erfaringsutveksling, samt spille sammen med dem. Barn og unge i Meløy skal også innvolveres i prosjektet gjennom praktisk tilrettelegging og filming under arrangementet.

Eirik lanserer internasjonal E-sportturnering i Meløy: - Vi skal sette Meløy på kartet