Greta Solfall (FrP) stilte kritiske spørsmål til den nye rutetabellen for sambandet Forøy-Ågskardet under forrige ukes kommunestyremøte.

Hun ser med bekymring på flere følger av endringene:

- Å framskynde siste avgang fra Ågskardet med 15 minutter, kan bety at vi vil få oppleve villmannskjøring på smale og uoversiktlige veier for at bilistene skal rekke siste ferge over til Forøy  for natta.

Det er et kjent faktum at ferga på sambandet Kilboghamn-Jektvik ofte er forsinket i høysesongen, og ferga på Ågskardet venter ikke på forsinkede bilister når klokka er der. Nå er Solfall redd det kan oppstå ulykker som en følge av at bilistene vil skynde seg mellom fergeleiene.

Ryktene går foran

Solfall tror derfor en del turister kan komme til å velge Saltfjellet framfor Kystriksveien i sommer:

- Følgene ruteendringene kan få, er allerede begynt å ryktes. Det kan bety at Meløy går glipp av turistene, for det fins ikke noe overnattingstilbud på Ågskardet. Å vente på fergeleiet natta over for å komme seg videre, er det vel få som orker?

Solfall pekte også på at den nye rutetabellen er uheldig for arbeidspendlerne fra Ågskardet.

- Å framskynde morgenruta med 20 minutter betyr at enkelte må vente opptil 1,5 time før de får begynne på jobb. Det mener hun vil være særlig uheldig for helse- og omsorgsarbeidere i turnus, som ikke kan ikke benytte seg av fleksibel arbeidstid.

- Nå må vi jobbe for å stoppe dette, sa Solfall til salen. Toget kan være gått

- Det er beklagelig at endringene for å bedre korrespondansen mot Bodø skal slå negativt ut for dem med lokal tilhørighet i området, sa Ken Henry Solhaug (V).

Han tror dessverre ikke det er mulig å endre nåværende anbud, men mener det blir særs viktig å stå på ved neste korsvei, som er neste anbudsperiode.

- De foreslåtte endringene henger bare sammen på papiret, og vil ikke fungere i virkeligheten, for spilte Heidi Fløttum (H) inn.

- Toget er dessverre gått, for den nye fylkesråden har allerede klarert og godkjent den nye rutetabellen, uttrykte Rolf Birger Nilsen (Ap) til sin partikollega Stormo.

Og la til:

- Det eneste vi kan gjøre nå er å kreve at rutene reverseres i sin helhet! Fergesambandet i området har allerede et frynsete rykte lagt nedover i Europa, og slik kan vi ikke ha det!

Formannskapet i Meløy vil i nær fremtid gi samferdselsråden innspill på de siste ruteendringene som fra 1. juni i år ble effektuert.

Til lags åt alle: …kan ingen gjera, heller ikke samferdselsråd Svein Eggesvik. Rutejusteringen som skulle bedre mulighetene mot Bodø, ramme de lokale. Foto: Rolf Hessvik.

Til lags åt alle: …kan ingen gjera, heller ikke samferdselsråd Svein Eggesvik. Rutejusteringen som skulle bedre mulighetene mot Bodø, ramme de lokale. Foto: Rolf Hessvik.