En av mange oppgaver lokalavisen har er å bygge opp under demokratiet ved å legge til rette for meningsutveksling og debatt. Det innebærer også å gi plass til meninger man ikke nødvendigvis er enige med.

I tillegg til dette skal Kulingens journalister sannferdig rapportere om og melde relevante nyhetshendelser i vårt dekningsområde. Ikke på bakgrunn av hva de selv mener, eller synes er rett, men på bakgrunn av nyhetsverdi og relevans for våre lesere. I dette tilfellet mente redaksjonen at dette var en sak som var viktig å løfte frem i nyhetsbildet.

Redaksjonens standpunkt er at det er skremmende at mennesker i vårt lokalmiljø forsøker å drive konverteringsterapi på fritiden ved å invitere til det som tilsynelatende er en positiv pride-markering hvor man skal feire felleskapet, for så å brenne flagg på bålet og holde religiøs appell.

Bibelen er full av selvmotsigende tekster, men det er overraskende at Bjørn Solhaug ikke har fått med seg Guds kanskje viktigste budskap: «Alt du vil at andre skal gjøre mot dere, skal også dere gjøre mot dem.» (Matteusevangeliet 7,12.) En invitasjon til bibelstund og grilling hvor Bibelen hadde havnet på bålet ville nok blitt særdeles negativt mottatt av Solhaug.

44 prosent av skeive i Norge rapporterte om lav tilfredshet med egen psykisk helse, sammenlignet med 26 prosent i hele befolkningen, i følge SSBs livskvalitetsundersøkelse som ble gjennomført i 2021. Personer i LHBT-miljøet oppgir i tillegg at de i langt større grad enn heterofile har selvmordstanker eller har forsøkt å ta sitt eget liv.

Du får mene det du vil, og det tar nok femti år til før vi som samfunn har fått med oss de vrangeste på at også medlemmer av LHBT-miljøet har krav på grunnleggende menneskerettigheter og å bli respektert. I mellomtiden kan du vurdere å tenke deg om før du ytrer deg – i beste fall er du respektløs, i verste fall bidrar du til en særdeles trist statistikk som Meløy allerede har måtte gi alt for mange fantastiske, unge mennesker tapt til.