Eller, som på sist møte, å behandle en unødvendig sak. -Smør på flesk, sa min mor.

Tekkes publikum

Saken er at kommunestyret enstemmig vedtok budsjettet for 2024 og økonomiplanen for perioden 2024- 2027 i møte den 7. desember 2023. Altså, også opposisjonen. Nå hevder de at de stemte for noe som de egentlig var imot. Når de har fått tenkt seg om. Det blir ikke bedre når de mener at vedtakene de selv var med på er ulovlige. Derfor er dette et forsøk på å tekkes sitt publikum etter at de tidligere har dummet seg ut. «Vi mener at budsjett 2024 og økonomiplan 2024-2027 ikke er i balanse og ikke er realistisk» skriver opposisjonen. Det første de påklager er nedlegging av Glomfjord legekontor. Som ble behandlet i november i fjor, og som til overmål ikke er en del av budsjettforhandlingene for 2024 og fremover.

Derfor er dette et forsøk på å tekkes sitt publikum etter at de tidligere har dummet seg ut.

Pinlig

-Vi stemte for, men hvis du gjør en feil har du muligheten for å gjøre det opp, og det ønsker vi, sier Hans Ove Hagen (SP) til Kulingen. Og snakker på vegne av alle i opposisjonen i Meløy kommunestyre. Flere av unnskyldningene for feilstemmingen er syltynne, og nærmest pinlige. Kristian Haukalid (SV) stemte feil fordi det var på slutten av dagen, og han var trøtt. Da burde han, i likhet med flere, også ordfører, bidra til å korte tidsbruken på møtene. Pål Einar Olsen (H) mener at de skulle hatt enda et gruppemøte før de uheldigvis stemte feil. Og det i et kommunestyre som er kjent for utallige gruppemøter på hver sak.

Politisk omkamp

Når dommeren har blåst i fløyta er kampen over. Ønsker du revansje må det spilles omkamp. For det er akkurat det dette er. En politisk omkamp. En omkamp opposisjonen sannsynligvis vil tape. Etter å har misbrukt kommunestyrets tid. Kommunestyret vedtar altså 8. februar enda en gang at budsjettet er i balanse, og lovlig i henhold til kommuneloven. Ifølge Statsforvalter Tom Cato Karlsen ville han foretatt en lovlighetskontroll av årsbudsjettet innen mars i år uansett hva kommunestyre hadde vedtatt. Fordi slik lovlighetskontroll skal skje det året en kommune meldes inn i ROBEK. Det hadde vært bedre om ordføreren undersøkte det før møtet 8 februar.

«I Andedammen» er en kommentarspalte skrevet av Erling Emil Eik. Her vil han ta for seg samfunnsaktuelle temaer med en lokal vri. Vil du delta i debatten? Send leserinnlegg til post@kulingen.no.