Slutt og start for Øyvind

Etter 6 år som Yaras fabrikksjef skal Øyvind Jenssen videre til ny jobb. Som passer enda bedre med hans langsiktige plan.

De har vært et Yara-leder-tospann siden 2019 – nå er de i et spennende bytte, i forbindelse med at Yara Glomfjord skal rullere sin fabrikksjef. Nåværende fabrikksjef Øyvind Jenssen (foran) overtar i år nemlig stillingen som industripark-sjef etter Leif Kristiansen. .....som fyller 67 og trapper ned til prosjektstilling. Foto: Edmund Ulsnæs
Annonsørinnhold produsert av Kulingen

- Jeg har jobbet i Glomfjord Industripark siden 1998, og brenner for industrien, både her og i resten av Meløy. Så, etter noen runder med meg selv i vinter, søkte jeg på denne jobben, og er veldig glad for at jeg nå har fått den!

Ville ikke dra

Mer om ny-jobben straks. Men først: Øyvind Jenssen (54) er altså på vei ut av toppsjef-jobben hos Yara i Meløy. Men, ikke for å ta nye konsern-funksjoner i Norge eller utenlands. …..slik de fleste forgjengerne hans forresten har gjort, etter for eksempel fem år som leder ved gjødselfabrikken i Glomfjord. Nei, Øyvind blir i Glomfjord!

- Faktisk gjorde akkurat dette at jeg var veldig usikker, da jeg skulle vurdere å søke fabrikksjefjobben i 2017, forklarer Øyvind.

- Altså at jeg etter en eventuell fabrikksjef-periode antageligvis måtte forlate Glomfjord, og dét hadde jeg ikke lyst til!

Vil lede utvikling

For nå er tiden kommet – fabrikksjef-tiden hans er snart over, og la oss komme til poenget med den ny-jobben, den som gjør at han likevel ikke drar: Øyvind blir park-sjef! Altså Yaras egen leder for driften av Glomfjord Industripark (GIP).

Glomfjord Industripark (GIP) midt i Meløy eies av Yara International, og er vertskap for om lag 25 store og små virksomheter i en rekke bransjer. - Yara ønsker å jobbe kanskje enda mer aktivt for å bidra til å utvikle industriparken, forteller han som senere i år bli ny parksjef. Foto: Edmund Ulsnæs

Nåværende leder Leif Kristiansen blir nemlig 67 år nå i mars, og ønsker å trappe bittelitt ned, blant annet ved å gå over i en prosjekt-basert stilling.

- Fra nå har jeg lyst til å bruke min yrkeskarriere til å bidra best mulig for bedrifter her i industriparken og ellers i Meløy, fastslår Øyvind.

- Etter årene mine i REC, og året i daværende Meløy Næringsutvikling, så tenkte jeg faktisk for mange år siden, at å lede utviklingen av Glomfjord Industripark var noe jeg kunne hatt lyst til.

Letejobben i gang

Dermed er letingen etter Yara Glomfjord nye fabrikksjef godt i gang – vi så utlysningen på nav.no allerede 12. februar.

En åpen utlysning, altså, i tillegg til at Yara International selv til enhver tid har en bank med aktuelle interne kandidater i inn- eller utland – dyktige folk som kan være aktuelle for et nytt karrieresteg og leder-funksjon i Glomfjord. Øyvind fratrer straks ny fabrikksjef er klar.

- Mine tanker om utvikling av GIP? Ja, i første omgang dreier det seg jo om å fylle skoene etter Leif Kristiansen best mulig, men der vil det komme noen justeringer i organisasjonen, siden jeg har en annen kompetanse og erfaring med meg enn det han innehar, begynner Øyvind.

Enda mer aktivt

GIP-avsnittet under Leifs ledelse har i alt 12 ansatte, med driftsinntekter på betydelige 45-50 millioner kroner årlig. GIP leverer infrastruktur som strøm, kjølevann, damp, gass og vann og avløp til selskaper som Mowi, Bilfinger, INVIS og rundt 20 andre virksomheter. GIP-avsnittet er også eiendomsforvalter for Yara – som jo eier arealene.

- Og ja, jeg har snakket med min sjef om dette, og Yara ønsker å jobbe kanskje enda mer aktivt for å bidra til å utvikle industriparken. Få inn enda flere virksomheter, og samarbeide tett med Meløy kommune og det nye kommunale selskapet Meløy Industriutvikling.

- Akkurat nå er det også veldig mye spennende som skal landes, både prosjektet «Glomfjord green ammonia» og hvordan Norsk Mineral skal bruke fabrikklokalet etter Norwegian Crystals, som de har kjøpt, smiler Øyvind, snart parksjef.