Airborne Beiarn, herlig-jobb

Finnes neppe luftigere ansatte i Meløy. Og vi fikk være med.

Foto: Edmund Ulsnæs
Annonsørinnhold produsert av Kulingen

Til fjells, på jobb.

Vi er med Anna-Elisabeth Kristiansen og Richard Ragnvaldsen til fjells, på jobb, på inspeksjon. Helikopterpilot John Messel fra Arctic Aviation i Bodø slapp oss nå nettopp av på en liten berghylle, vil holder fortsatt på lua, og 50 meter der borte er bekkeinntaket i Staupåga i Beiarn.

Bekkeinntak: gjør mange bekker små til større elver, elver som føres inn i de enorme rørsystemene i faktisk fire kommuner rundt Storglomvassdammen. Svartisen Kraftverk. Nå skal bekkeinntaket inspiseres, rengjøres, klargjøres før vinteren.

- Utrolig flott jobb, spesielt dette tilsynet med damanleggene, det er dét jeg liker aller best, begynner Richard (41) litt senere, etter litt grovarbeid – nå er det kaffe, brødskiver og en godbit sjokolade.

Richard har fra før bakgrunn fra prosessindustri og Norwegian Crystals - og nå fortsetter han om de mange varierte oppgavene i kraftverksgruppa til Statkraft i Meløy.

- Vanvittig artig! Jeg ble «tvunget» med på fjellturer her inne i barndommen, men som voksen finner jeg virkelig gleden med det! overtar kollega Anna-Elisabeth (30) – samme bakgrunn som Richard.

- Jeg visste lite om hva Statkraft gjorde, men valgte å søke jobb her, og har ikke angret ett sekund! Å se hvordan naturen endrer seg fra år til år, jobbe fysisk med å lempe stein - vi koser oss ute selv om været kan være dårlig. Og, mange er jo litt misunnelig, da…..fordi vi får fly helikopter, smiler hun.