Årets beste nyhet

For næringslivet og trygge arbeidsplasser i Meløy var det helt klart årets beste nyhet da Helgeland Smolt i sommer kunngjorde at selskapet etablerer seg med stor-investering i Meløy.

Foto: Vegard Anmarkrud
Annonsørinnhold produsert av Kulingen

Nå i oktober vet vi mer, nemlig at milliardinvesteringen delt opp i biter betyr at lokale aktører allerede har landet kontrakter for noe sånt som 250 millioner kroner for de neste to årene, altså på smoltanlegget i Kilvika.

Terje Halsan AS skal for eksempel levere noe sånt som 6.000 kubikkmeter med betong, Meløy BedriftsService den daglige bespisningen for flere titalls arbeidere, INVIS leverer byggeledelse, Meløy Energi kraftforbindelse, John Kildal & Sønner grunnarbeid, Moldjord Bygg og Anlegg selve bygget, og vi kjenner til at Polarplast også skal levere for flere titalls millioner kroner.

I tillegg gjenstår oppdrag for 150-200 millioner kroner å fordele, og der lokale har muligheten – vvs og ventilasjon, vanninntak og -avløp, innredning og møblement, mekanisk montasje, stålarbeider, gangbaner og trapper.

Så, vi må tilbake til REC-investeringene fra 2005 for å finne liknende oppdragsmuligheter og dermed ringvirkninger for vårt lokale næringsliv. Det er bare å gratulere!