Vellykket bytte for Lone

Hun har nesten fått en ny, liten familie, Lone Sofie. Etter at hun i år byttet jobb og bransje så det holdt.

Lone Sofie Kildal Dahl er svært fornøyd med å ha blitt en del av det inkluderende laget fra i år. Foto: Vegard Anmarkrud
Annonsørinnhold produsert av Kulingen

Det viktigste for meg her, dét er å bruke rett tråd i forhold til lin-tykkelsen. Og at jeg knyter ofte nok og passelig stramt.

Lone Sofie Kildal Dahl

- Det viktigste for meg her, dét er å bruke rett tråd i forhold til lin-tykkelsen. Og at jeg knyter ofte nok og passelig stramt, forklarer Lone Sofie Kildal Dahl mens hun jobber, og vi tar bilder.

Og når de som kan det, forteller, så høres det veldig enkelt ut. Men notbøter – vi snakker teknikk, nøyaktighet, oversikt, tempo. Ja, opplæringstiden hos Meløy Notbøteri er relativt lang, før en notbøter kan kalles erfaren og godt-produserende.

- Nota bygges opp av bolker, og jeg bruker farget tråd når jeg syr dem sammen, slik at man kan skille dem fra hverandre, forteller den tidligere helsefagarbeideren.

Jeg hadde lyst på en jobb nærmere der jeg bor. Og jeg hadde lyst til å prøve noe nytt, noe med mer praktisk arbeid.

Lone Sofie Kildal Dahl

Ønsket: mer praktisk arbeid

Ja, for Lone Sofie 28 år, hun gjorde et kraftig bransjesprang i mars i år. Fra utdanningsstarten hadde hun nemlig valgt Glomfjord, Meløy videregående skole og helse- og oppvekstfag. Læretid ved Vallsjøen alders- og sykehjem, fagbrev i 2019 og fast jobb – du er med? Ok, så hører det med til historien at det er kommet tre barn underveis – i dag 7, 5 og 2 år.

Men, tilbake til saken: - For det første hadde jeg lyst til å ha en jobb nærmere der jeg bor, på Halsa, forklarer hun. - Og så hadde jeg lyst til å prøve noe nytt og helt annet, som jobb. Noe mer praktisk arbeid, i en bedrift.

Hektisk aktivitet i notbøteriet på Sørheimbrygga, som nærmer seg 40 millioner kroner i driftsinntekter i år. Foto: Vegard Anmarkrud

Som en liten familie

Og bedriften, dét ble Meløy Notbøteri. Dagens selskap ble etablert på Sørheimbrygga på Halsa i 2001, og lagrer, vedlikeholder og nød-reparerer fiskenøter, snurrevad og trål for kystfiskeflåten og den store ringnot-flåten.

Og bygger nye nøter, slik som Lone Sofie gjør nuh:

- Dette er den nye seinota til MS Jarle Berg på Værøy, opplyser hun. Brødrene Berg får sin nye stolthet levert neste sommer, og i vinter er det nettopp Meløy Notbøteri som bygger to nye seinøter og en sildenot til fangstmaskinen.

- Jeg trives kjempegodt – det er en veldig inkluderende gjeng som jobber her. - Det blir som en liten familie, det teamet som vi er – jeg liker at jeg møter de samme folka til jobb hver dag. Så ja, dette var rett valg for meg!