Valgte INVIS på nytt

Vedlikeholdsingeniør med lang lokal erfaring ble god match for lokal bedrift som trengte erfaren mann. Til å lede store prosjekter.

Arnt Håvard Pettersen fra Glomfjord: det ble (heldigvis) ikke flytting etter konkursen i Norwegian Crystals. Dermed blir hans lange erfaring fra produksjonsbedrifter nyttig for en annen lokal aktør – Industrivisualisering. Der er Arnt Håvard prosjektleder siden november. Foto: Edmund Ulsnæs
Annonsørinnhold produsert av Kulingen

- Samme dag jeg fikk oppsigelsen, så ringte Bjørn Wiggo og tilbød meg jobb! smiler Arnt Håvard Pettersen.

Men den dagen, altså 21. august i fjor, trengte han i anstendighetens navn litt tenketid, da INVIS-sjefen ringte. Han stod nemlig i en vanskelig og krevende situasjon i nå nedlagte Norwegian Crystals i Glomfjord. Samtlige 70 ansatte hadde fått oppsigelse den dagen, og Arnt Håvard selv var den som hadde funksjonen som fabrikksjef – folk skulle ivaretas.

Likt, men ulikt

- Men så endte det jo med at jeg begynte hos INVIS 14. november. Dette er en spennende utfordring, etter at jeg har jobbet så lenge i rene produksjonsbedrifter. Det er greit å prøve noe helt annet, det blir litt som å være på andre siden av bordet, forklarer han selv.

Les gjerne mer om Arnt Håvard i faktateksten under her. For så har engineering-bedriften Industrivisualisering styrket laget. Igjen. Nemlig ikke lenge etter at vi sist meldte nye spillere på laget. Arnt Håvard er ansatt som prosjektleder, som den ene av fem i staben, mens hvis alle kan delta i lunsjen….ja, da må det gjøres plass til hele 16 rundt bordet.

- Vi trengte en person som kunne gå rett inn og ta oppgaver og ansvar, som prosjektleder, opplyser Sture Bang.

Ja, det er nyttig å ha den erfaringen jeg har. For kundene våre kan jeg være litt mer enn en «vanlig» prosjektleder, siden jeg kan mye om både produksjon og vedlikehold.

Arnt Håvard Pettersen

Gikk rett inn

Administrasjonslederen – han som forresten er den forrige ny-signeringen vi kunne presentere – nærmere bestemt på sensommeren i fjor.  Sture kom inn i forbindelse med at prosjektleder og gründer Bjørn-Wiggo Eriksen overtok som daglig leder.

- Dette visste vi at Arnt Håvard kunne gjøre, og han var sterkt ønsket inn, smiler Sture.

- Ja, det er nyttig å ha den erfaringen jeg har. For kundene våre kan jeg være litt mer enn en «vanlig» prosjektleder, siden jeg kan mye om både produksjon og vedlikehold. Jeg kan foreslå løsninger og delta i engineering-arbeidet, mener Arnt Håvard selv om saken.

- Og så er jeg positiv og ganske strukturert, og nysgjerrig. Og beholder roen, selv om det koker litt. Det er når det skjer mye at jeg egentlig blir rolig i hodet, og jeg liker det best når jeg må ut av kontoret, føle litt på tingene der ute, forteller han videre, siden vi spør.

Får mer ledelse

For bedriftens hovedeier og daglige leder, har Pettersen-ansettelsen betydning også inn i det strategiske.

- Vi ser økt etterspørsel etter prosjektledelse, for eksempel fra aktører som Yara og Nexans, opplyser Bjørn Wiggo Eriksen.

- De ser nytten og verdien av å engasjere ekstern prosjektleder, altså fra oss. Og Arnt Håvard er en mann som har tillit hos disse aktørene, og dette visste vi jo, siden han har jobbet her tidligere, i 2012.

- Og, når vi har ledelsen av et prosjekt, kommer vi tidligere inn i prosessen, som også øker muligheten for at vi får tilslag på engineering-oppdrag.