Veien til maskinfører

- Interessen for å styre de gigantiske maskinene har alltid vært der! sier Benjamin Berg (20) fra Inndyr.

Framfor hjullasteren står Benjamin Berg klar for dagens oppgaver på anlegget. Han er fra i høst ansatt som lærling hos Reipå Knuseri. Foto: Jamil Berglund
Annonsørinnhold produsert av Kulingen

- Siden september 2023 har jeg vært lærling som maskinfører hos Reipå Knuseri, fortsetter han og deler innsikter fra sin erfaring med en ærlighet som tegner et klart bilde av hans reise.

Hans historie begynte med to år på Meløy videregående, hvor han fordypet seg i mekanisk og industriteknologi, før han tok skrittet videre til Yara som lærling innen produksjonsteknikk.

Følger drømmen

Etter å ha fullført sitt fagbrev hos Yara, fulgte Benjamin drømmen om å bli maskinfører, en ambisjon han har hatt siden ung alder. Hans vei ledet ham til Reipå Knuseri, hvor han finner ikke bare utfordringer og muligheter, men også et arbeidsmiljø preget av støtte og fellesskap.

Det er en flott bedrift, jeg trives veldig bra.

Benjamin Berg

- Det er jo viktig, påpeker han, når han snakker om sine gode kollegaer og snille sjef. Å være maskinfører innebærer et bredt spekter av oppgaver og ansvar.

- Du må være dyktig på hoderegning og ha god helse, forklarer Benjamin, som legger vekt på yrkets krav til fysiske og mentale ferdigheter.

- Prøv det!

Hans dager fylles med varierte prosjekter, fra å legge vannledninger til å delta i byggeprosjekter som bidrar til samfunnets infrastruktur. Benjamins råd til de som vurderer en karriere som maskinfører er direkte og oppriktig:

Det er et veldig spennende yrke. Om du går på videregående og tenker på hva du vil bli, så ville jeg sagt: Prøv det!

Benjamin Berg

- Det er et veldig spennende yrke. Om du går på videregående og tenker på hva du vil bli, så ville jeg sagt: Prøv det! Det er ikke noe jeg ville anbefalt folk å ikke gjøre. Feil og læring er en del av prosessen, noe Benjamin møter med en pragmatisk holdning.

- Alle gjør jo feil, sier han og understreker viktigheten av åpenhet og kommunikasjon på arbeidsplassen.

Gjennom sitt engasjement hos Reipå Knuseri har Benjamin funnet mer enn bare en jobb, han har funnet et fellesskap og en karrierevei som gir mening.

- Det er en flott bedrift, jeg trives veldig bra! avslutter han.

Tekst og foto: Jamil Berglund, Kulingen Marked