Feiret 40 år

Så var den over, en lang Statkraft-karriere. Nesten alle møtte opp da populær kollega skulle feires.

En nesten fulltallig Statkraft-stab på Fykan stilte opp for å feire, da Kristen Selfors ble feiret inn i pensjonistenes rekker. Terje Brandt var blant kollegene som takket for flotte år sammen. Foto: Privat
Annonsørinnhold produsert av Kulingen

- En fantastisk person å forholde seg til – bestandig blid og positiv, og en menneskekjenner, en man kan betro seg til! Det er Terje Brandt som forteller til oss, han gir sin attest til en mangemangeårig kollega - han som ble behørig feiret den siste fredagen i oktober. Kristen Selfors. Nå er han nemlig nybakt pensjonist, 65-åringen.

Kristen Selfors Foto: Edmund Ulsnæs

Fortalte historier

Vi har fått låne bilder fra den svært hyggelige og sikkert litt triste anledningen – hele 25 av de Statkraft-ansatte på Fykan deltok i Infosenteret i Glomen. Takk for innsatsen og godt lag i masse år.

- Vi har prata mye om musikk gjennom årene, og jeg husker fortsatt det veddemålet jeg tapte mot Kristen – rett svar var gruppa Chicago! ler Terje. Under oktober-festen holdt han rørende tale til sin nå eks-kollega, og fortalte morsomme historier der Kristen hadde vært involvert, også ufrivillig.

- Jeg skulle spøke med en kollega, og la på pulten hans noen gamle arbeidsskjemaer som egentlig skulle kastes, med beskjed-lapp om at han måtte føre dem inn i det såkalte E-arkivet vårt. Han skjønte ingenting, og viste arkene til en tidligere kraftverkssjef – de ble enig om at dette måtte være Kristens verk – typisk han! Så var det bare meg som skulle spøke med en kollega, men Kristen fikk seg en overhaling av sjefen!

Dessuten har han veldig gode verdier – han liker mennesker, og har betydd mye for mange her på arbeidsplassen!

Fred Inge Kristensen

Fred Inge hedrer

Terje var én av nokså mange som holdt tale for Kristen denne dagen. Kraftverkssjef Fred Inge Kristensen deler også noen tanker med oss: - Jeg har trivdes veldig godt med å jobbe sammen med Kristen, og har stadig gått opp på kontoret hans for å sparre med ham, og har fått mange og fornuftige forslag og innspill til hvordan ting bør løses, forteller Fred Inge.

Selv har han ledet kraftverksgruppe Glomfjord siden høsten 2019, og har altså hatt stor nytte av kollega Kristens lange erfaring.

- Dessuten har han veldig gode verdier – han liker mennesker, og har betydd mye for mange her på arbeidsplassen!

Terje var én av nokså mange som holdt tale for Kristen denne dagen. Foto: Privat

Årene raste

Hovedpersonen selv har tidligere sagt til oss at han har hatt en fantastisk flott karriere i Statkraft – helt fra starten som fagarbeider elektro, senere overmontør, en periode som kraftverkssjef, leder for teknisk stab, vedlikeholdsplanlegger, intern-revisor og siden 2014 senior rådgiver for teknisk stab og kraftverksgruppa.

Årene har rast avgårde, vedgår han – det ble faktisk 40 år i alt, inkludert noen studieår i Bergen. Kristen er oppvokst i Glomfjord som sønn av Aud og Bjarne, og storebror til Grete, lillebror til Mary-Ann, som gikk bort tidligere i år. Selv er han gift med Laila Marie Heløy (f. 1964) og har sønnene Arne Tobias (f. 1992) og Thomas (f. -97).