Fra IKT til elektriker

Med IKT-bakgrunn tar Mats steget fullt ut i håndverkets verden som elektrikerlærling og utforsker yrkets mangfold.

En elektrikerlærling klar for nye utfordringer, utstyrt med sitt verktøybelte. Foto: Jamil Berglund
Annonsørinnhold produsert av Kulingen

- Det beste med elektrikerfaget er at det er så mye forskjellig du får lov å gjøre enten det er husinstallasjon eller at du står i en lift og monterer kameraer, og så plutselig er du på en båt og skal ut på før flåten og installere lader til elbåter.

Mats Rikard Ellingsen Lillegård (26 år, fyller 27 år den 3. mars) er i ferd med å ta sitt andre fagbrev, som elektriker, og jobber som lærling hos Meløy Elektro i Ørnes.

Mats “in action”, monterer belysning nøye - et skritt nærmere sitt andre fagbrev som elektriker. Foto: Jamil Berglund

- Tips til deg som ønsker å bytte retning eller ta et fagbrev som elektriker, er å bare gjøre det. Utforsk, prøv ting, hør med de som jobber i lignende bedrifter om hvordan arbeidsdagen deres er, hvordan en vanlig arbeidsdag ser ut, og hva de gjør, mener Mats.

Han har tidligere fagbrev innen IKT-servicefag fra Fauske videregående skole. Mats, som i dag bor i Våtvika og er oppvokst på Reipå, byttet retning etter et år som førstelinjesupport innen IKT og søkte seg til Meløy Elektro som lærling innen elektrikerfaget.

- Det er så mange artige og forskjellige arbeidsoppgaver som elektriker, mens IKT-faget var mer førstelinjesupport med oppgaver som å resette feil passord og installere printere, sier han.

Daglig leder Roger Stormo byr oss på kake som de fikk i takk fra en kunde for den gode jobben som Mats utførte.

- Det er hyggelig å få kake av kunde for å ha gjort en god jobb, man føler seg stolt, en skikkelig klapp på skulderen, avslutter Mats med et smil.