Pendler 140 mil

Har hatt lyst til dette lenge, sier han.

Robin Blørstad – pendler Mandal-Meløy Foto: Vegard Anmarkrud
Annonsørinnhold produsert av Kulingen

Robin Blørstad er inne i sin aller første arktiske vinter som anleggsmaskinfører! Siden 19. august i år er nemlig mandalingen lærling hos Reipå Knuseri AS.

- Det er vanskeligere å jobbe veldig nøyaktig med de største maskinene, men det er dem som er aller kulest! Gliser han, når vi snakker jobb.

18-åringen vokste opp i Norges sørligste by, og nå har han flyttet dit igjen. Hæ?! Stopp litt der – sa ikke du Reipå Knuseri?

- Jeg jobber to uker, og så har jeg fri i to uker. Da drar jeg hjem til Mandal, veldig fin ordning, smiler Robin.

Greia er: Robin flyttet sammen med sin mor og søsken til Vega, som ca. 13-åring. Dermed ble det greit med videregående i Brønnøysund aldeles midt i landet – teknikk og industriell produksjon – før Fauske for anleggsteknikk.

- De fra Reipå Knuseri kom på besøk i klassen, og etter at jeg hadde vært hos dem i praksis i tre uker så var de gira på at jeg skulle bli lærling der. Så da valgte jeg dem! forteller han.

- Jeg har onkler i Mandal som har drevet lenge med slikt arbeid, og jeg selv har hatt lyst til dette lenge. Det er en jobb der jeg får bestemme en del over hverdagen min selv, og det er flott å kunne holde på med noe man virkelig trives med!