Fra praktikant til logistikkoordinator

- Jeg er stolt over å være en del av Yara, det føles riktig, sier Thia som nylig har trådt inn i en nyopprettet rolle som logistikkoordinator.

Thia Sofie Lundekvam er klar for nye utfordringer i sin rolle som logistikkoordinator hos Yara Glomfjord. Foto: Jamil Berglund
Annonsørinnhold produsert av Kulingen

Thia Sofie Lundekvam (23) sin vei til en fast stilling hos Yara i Glomfjord skildrer beskjedenhet, hardt arbeid og en sterk tilknytning til lokalsamfunnet. Etter å ha fullført sin bachelor i shipping management, har Thia funnet en meningsfull rolle der hun kan anvende sin utdannelse på ulike spennende oppgaver innen logistikk.

Utdanning møter praksis

Hennes interesse for shipping og logistikk ledet henne til et praktikantopphold hos Yara, en erfaring som la grunnlaget for hennes nåværende karriere.

- Etter praksisperioden fikk jeg muligheten til å jobbe med et prosjekt her. Det føltes som en spennende overgang å fortsette å jobbe med dette etter studiene, deler hun, og reflekterer over veien fra teori til praksis.

Utvidede ansvarsområder

I sin rolle som logistikkoordinator har Thia nylig utvidet sine ansvarsområder til også å inkludere bestilling og planlegging av emballasje. Dette er oppgaver som krever både presisjon og grundighet.

- Det handler om å holde oversikt og planlegge godt, spesielt når vi arbeider med leverandører langveisfra, forklarer hun.

Thias opplevelse hos Yara vitner om bedriftens vilje til å investere i nye talenter. - Det at de opprettet en stilling for meg, viser at de ser verdien i å utvikle de som er nye i faget, sier hun med en følelse av tilhørighet og takknemlighet.

Det at de opprettet en stilling for meg, viser at de ser verdien i å utvikle de som er nye i faget.

Thia Sofie Lundekvam

En del av fellesskapet

Integreringen i Meløy har også vært en viktig del av Thias livsendring. Gjennom aktiviteter som spillkvelder og quiz, har Thia og hennes samboer funnet et fellesskap. - Det har vært lett å bli kjent med folk her, og det gjør overgangen til et nytt sted så mye lettere, forteller hun.

For andre som står ved starten av sin karriere, understreker Thia verdien av praksis. - Praksis gir en unik innsikt i arbeidslivet og hjelper en med å skille seg ut i jobbsøkerprosessen, råder hun, og legger til at det å være nysgjerrig og engasjert er nøkkelen til suksess.

Erfaringene som Thia har ved Yara illustrerer hvordan engasjement og en åpenhet for læring kan lede til utfordrende og ansvarsfulle roller.

- Det å kunne bidra og gjøre en forskjell er noe jeg verdsetter høyt, avslutter Thia.

Tekst og foto: Jamil Berglund, Kulingen Marked