Hjem igjen - til lederjobb

Alt skjer samtidig for Margrethe Hermannsen, når hun nå satser alt på heimbygda Halsa. For eksempel at hun har fått viktig lederjobb i hjørnesteinsbedriften.

Kvinne avløser kvinne: vedlikeholdet i Cargill-fabrikken på Halsa ble tidligere ledet av June Nesblom, som nå er over i samme stilling hos Yara Glomfjord. Fra november i år er det opprinnelig halsaværing Margrethe Hermannsen som har overtatt stafettpinnen. I 2011 tok hun fagbrev i produksjonsteknikk nettopp her, men har siden sanket verdifull erfaring både ute og hjemme i Meløy. Foto: Edmund Ulsnæs
Annonsørinnhold produsert av Kulingen

- Jeg kjenner meg privilegert fordi jeg fra før kjenner prosessen og fagspråket her, og hvordan alt henger sammen. Og, ikke minst har jeg veldig, veldig mange flotte og dyktige folk rundt meg. - Hadde det ikke vært for dette, ville jeg nok vært atskillig mer svett nå, ja!

Foto: Edmund Ulsnæs

Alt på én gang

Smiler hun, halsaværingen som har vært ute i 12 år for å sanke lassevis med kunnskap og erfaring. Før hun nå går all in for Halsa, både på jobben og privaten. Margrethe Hermannsen er Cargills nye vedlikeholdsleder.

- Hehe, ja, nå har vi både baby og bygger hus, og så helt ny jobb for meg – jeg kjenner på at det er rikelig nytt for tiden! Men artig – det er veldig, veldig spennende å få muligheten, i en slik bedrift. Og dette er en bedrift som tar vare på sine ansatte, er rund i kantene og skjønner at man har et liv utenom jobb, også. Gir hun som attest til Halsas superviktige hjørnesteinsbedrift som står for over 50 trygge arbeidsplasser og sammen med Yara Glomfjord er regionens aller største på produksjon/driftsinntekter.

Det er viktig at de under meg blir sett og hørt og får utnytte sitt potensial – at jeg hjelper dem til å gjøre en så god og sikker jobb som mulig.

Margrethe Hermannsen

Å se og høre

- Margrethe, utdanning og erfaring er selvsagt viktig, men også egenskaper - hva tenker du blir dine viktigste bidrag? - Etter lederjobben jeg hadde i OfficeLink i Bodø, tror jeg jeg kan si at jeg er veldig løsningsorientert. Og at jeg tør å si høyt det jeg tenker, tør å prøve ting.

Og så er det viktig for meg at de jeg har under meg blir sett og hørt og får utnytte sitt potensial – at jeg hjelper dem til å gjøre en så god og sikker jobb som mulig, understreker hun.

- Og faktisk det at jeg opprinnelig er fra Halsa, og nå etablerer meg her på ordentlig – jeg hører at de andre i konsernet framhever dette som viktig.

Ledertalentet

Se faktarammen, leser. Margrethe er damen som siden videregående på Ørnes har vært avgårde og snekret (samboer Ørjan røper at hun er veldig handy – derfor språkbruken) seg en CV som er både innholdsrik og særdeles variert. Nå skal vi snakke ledelse, så la dette være nevnt: E24 (økonomiredaksjonen bak Dine Penger og E24.no), under sin kåring av landets mest lovende, unge ledere i 2016 – de plasserte Margrethe i OfficeLink på topp 10-lista, salgsledere.

- Det skal vel en del til før jeg blir virkelig stressa, og jeg ser ikke mørkt på ting – er ganske god til å snu meg raskt. Så håper jeg jo at jeg kan bidra med et litt nytt blikk på utfordringer i bedriften, altså i arbeidet vårt for å hele tiden jobbe smartere og sikrere, sier hun om seg selv som leder – nå for vedlikehold i den relativt avanserte prosessen der sluttproduktet er kvalitetsfôr til en av Norges største eksportvarer.

Margrethe er tilbake

Cargills eierskap er ikke veldig gammelt, men fabrikken på Halsa har stolt historie siden 1989, altså på produksjon av fôr – sildoljefabrikk fra 1949 til -85.

Det var altså her at Margrethe gikk i lære og fikk fagbrev for 12 år siden, men den gangen var ingen jobber ledig i fabrikken. Nå er hun tilbake, bygger hus sammen med samboer Ørjan, og skal lede i alt 11 ansatte på alt av vedlikehold i bedriften på Forøya.

- Mens vi før opererte med lavsesong, er det i dag høy produksjon i store deler av året. Cargill er verdens største på sitt område, og det er klart vi kjenner på en forventning - god drift og med så få tekniske stopp som mulig. Og at stoppene vi får, blir så korte som mulig.

- Oppe i dette blir min oppgave en masse planlegging og koordinering, og jeg kjenner jo på ansvaret, forteller Margrethe.

- Men, jeg tror ikke jeg gjør jobben best ved å være redd for å gjøre feil. Jeg må stole på meg selv, og på de veldig bra folkene rundt meg!